Yangın İhbar Sistemi Sık Sorulan Sorular
Yangın algılama sistemleri için arama motorları üzerinden en çok sorulan sorulara ait cevapları bulabilirsiniz.
Güncel yangın yönetmeliği Kamu kurum ve kuruluşlar ya da kişilerin kullandığı bina, işletme yerlerde çıkabilecek yangın oluşumunu en aza indirmek veya önleme güncel yangın yönetmeliği amaçlarındandır.
Güncel yangın yönetmeliği, ülkedeki her türlü bina, açık ve kapalı alan, tesis gibi işletmelerde alınacak önlemler ve bu önlemler ile yangını önleme ya da yangında oluşacak can ve mal kaybını en aza indirmeyi planlar. Yangın öncesinde veya yangın sırasında eğitimin, denetimin ve tedbirlerin esasları belirtilmektedir.
Metnin Tamamına Erişim için > Güncel Yangın Yönetmeliği
Yangın algılama sistemleri binalarda oluşması muhtemel yangınlarda daha yangının ilk evresinde haber veren elektronik güvenlik sistemdir.Yangın algılama sisteleri, yangın alarm paneli, akü, duman dedektörü, ısı dedektörü, yangın butonu, kombine dedektör, alev dedektörü, gaz dedektörü yangın ihbar sireni ve ışın tipi beam dedektörden oluşur.
Yangın ilgılama sistemleri ev, işyeri, okul, hastane, fabrika, konut gibi yaşam ve depolama alanlarına uygulaması yapılır.
Yangın algılama sistemleri konvansiyonel ve adresli sistemler olarak iki farklı sistemi vardır. Konvansiyonel yangın sistemi küçük ölçekli alanlarda, adresli yangın sistemi ise daha büyük ölçekli alanlarda kullanılır.
Duman dedektörü ortamda oluşan dumanı algılayıp yangın alarm paneline ileten bir dedektör çeşididir.
Yangın ihbar sireni kolaylıkla sesi ve ışığı görülebilir duyulabilir bölgelere konulmalıdır.
Yangın algılama sistemi bakımı sistemin büyüklüğüne bağlı olarak bakım periyotları belirlenip yapılmalıdır. Zorunludur ama en önemlisi bu sistemin çalışır ve faal durumda bulundurulması can ve mal kaybını engellemek için önemlidir.